Blog

5 manieren om jouw bak kwark lekkerder te maken!

in Caloriearme recepten, Gastblogs, Gezond afvallen 13 juni 2022

Een bak kwark staat bij veel sporters standaard op het dieet. Dat is niet gek, want deze gezonde zuivel bron zit vol eiwitten die goed zijn voor je spieren. Maar is het echt lekker? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Gelukkig bestaan er genoeg manieren om jouw bak kwark wat aantrekkelijker te maken. Wij delen 5 tips voor een lekkere, gezonde bak kwark.

Kwark met fruit

De makkelijkste manier om kwart wat lekkerder te maken, is door er vers fruit aan toe te voegen. Kies bij voorkeur een stuk fruit dat zoet van smaak is, zodat het de zure smaak van kwark perfect kan maskeren. Naast dat fruit smakelijk is, zit het natuurlijk ook bomvol gezonde voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels.

In principe is elke fruitsoort te combineren met kwark, waardoor je eindeloos kan combineren. Wat dacht je van banaan, mango, aardbeien of blauwe bessen? Wil je een totaal andere smaakbeleving, dan kun je ook gaan voor een gebakken appel met rozijnen en kaneel.

Kwark met crunch

Een tweede variant om kwark aantrekkelijker te maken, is om er een crunchy topping aan toe te voegen. Dit kan in combinatie met vers fruit maar is ook erg lekker op zichzelf. Bij crunchy toppings kun je denken aan granola, muesli, of cookie crunch. Let wel op: crunchy toppings gaan vaak gepaard met veel toegevoegde suikers en calorieën. Overdrijf dus niet met de toppings of maak ze gewoon lekker zelf!

Kwark met zaden en noten

Noten en zaden bevatten gezonde vetten, waardoor je van je bakje kwark een volledige maaltijd kan maken. Daarnaast zitten ze bomvol smaak, waardoor je kwark een stuk lekkerder wordt. Let er echter wel op dat je niet te veel noten toevoegt. Ondanks dat noten gezond zijn, zitten er ook relatief veel calorieën in.

Kwark smoothie

Als je écht niet houdt van de smaak van kwark, kun je het ook verwerken in een smoothie. Kwark is een perfect basis ingrediënt voor smoothies en proef je bovendien nauwelijks. Waar kun je dan zoal aan denken? Een groene smoothie met spinazie, banaan en mango. Of een power smoothie met banaan, pindakaas en chocolade proteïne poeder. Ook hierbij zijn de opties oneindig. Het is gewoon een kwestie van de ingrediënten bij elkaar gooien en blenden maar.

Bewaar de kwark koel

De laatste tip die wij meegeven is: bewaar je kwark koel. De zure smaak die de kwark bevat, is de voornaamste reden dat mensen het niet lekker vinden. Deze zure smaak is te verminderen door ervoor te zorgen dat je kwark goed gekoeld is. Neem je jouw bakje kwark ergens mee naar toe, dan is het belangrijk om deze in een koelkast of koelbox te bewaren.

    Cart