Blog

Wat is een caloriearme lunch?

in Caloriearme recepten, Gastblogs 22 juli 2022

Wil jij graag niet al te zwaar lunchen, omdat het misschien buiten wel ontzettend warm is of omdat je simpelweg wilt afvallen? Dan is een caloriearme lunch hier natuurlijk bij uitstek voor geschikt. Toch kan het best lastig zijn om een goede lunch te maken die zowel caloriearm is, alsook voldoende vult. Het is namelijk niet zo’n grote uitdaging om een lunch te maken die weinig calorieën bevat, maar of deze dan ook echt vult, dat is natuurlijk een tweede. Een lunch die niet vult, zorgt ervoor dat de verleiding een stuk groter wordt om later op de dag alsnog te gaan snaaien en dat is juist iets wat je tijdens het afvallen ten koste van alles wilt proberen te voorkomen.

Tip: zin in een lekkere en gezonde lunch? Ook bij een lunch bestellen heb je vaak de keuze uit caloriearme lunches.

De definitie van caloriearm lunchen

Niet voor iedereen geldt natuurlijk hetzelfde als we het hebben over een caloriearme lunch. Waar de één een lunch van 400 calorieën weinig vindt, kan dit voor een ander wel een stuk hoger liggen. Dit is dus volledig afhankelijk van je eigen behoefte. Je doet er daarom dus ook goed aan, om op voorhand eerst te bepalen hoeveel calorieën jij nodig hebt om te kunnen afvallen. Dit kun je doen door allerlei verschillende soorten tools te gebruiken, maar je kunt ook gewoon een diëtist om advies vragen. Overigens is dagelijks een lunch bestellen in Gronsveld dan natuurlijk niet heel verstandig meer om te doen.

Waarom kiezen voor een caloriearme lunch

Zoals we hierboven al even hebben aangegeven. Zijn er verschillende redenen waarom je kunt kiezen voor een lunch die relatief caloriearm is. De voornaamste reden is vaak dat mensen willen afvallen. Zo kiezen ze tijdens de lunch voor bijvoorbeeld een salade, zodat ze in tegenstelling tot een belegd broodje een stuk minder binnenkrijgen. Door het creëren van een structureel calorie tekort, zal je op lange termijn zeker gewicht verliezen.

    Cart