Blog

4 dingen om op te letten bij het versieren van taarten

in Caloriearme recepten, Gastblogs, Tips 11 augustus 2022

Het versieren van taarten mag dan wel eenvoudig lijken, toch zijn er enkele dingen te bedenken die fout kunnen gaan. Daarom vind je in deze blog vier dingen om op te letten bij het versieren van taarten. Punten waar je in eerste instantie misschien helemaal niet zo snel aan denkt. Lees daarom snel verder om te ontdekken welke tips wij speciaal voor jou op een rijtje hebben gezet!

Fondant en slagroom gaan niet goed samen

Zit je eraan te denken om jouw taart te bekleden met fondant? Denk dan eerst goed na over hetgeen waarmee je jouw taart wilt gaan afsmeren of maskeren. Slagroom bijvoorbeeld is een zeer populaire keuze voor het maskeren van taarten, maar bedenk je wel dat slagroom, net als bavarois overigens, veel vocht bevat. Vocht waar fondant en andere suikerrijke producten die makkelijk vocht aantrekken zoals marsepein bijvoorbeeld slecht tegen kunnen. Het is immers ontzettend jammer om de fondant voor je ogen te zien wegsmelten omdat je per ongeluk slagroom hebt gebruikt in plaats van botercrème. In tegenstelling tot slagroom (en bavarois) is botercrème wél geschikt om te gebruiken in combinatie met fondant en marsepein.

Glutenvrije taart? Zorg dat de versieringen ook glutenvrij zijn!

Heb je zo je best gedaan om een glutenvrije taart te maken voor je beste vriendin die kampt met coeliakie, krijgt ze na het eten ervan alsnog erge buikklachten omdat de versieringen gluten blijken te bevatten. Een snel gemaakte fout met grote gevolgen… Kortom, maak je een glutenvrije taart? Zorg er dan voor dat de versieringen ook glutenvrij zijn!

Houd bij het versieren het aantal taartpunten in je achterhoofd

Wanneer je jouw taart in zijn geheel versiert, doe je er goed aan om het aantal taartpunten in je achterhoofd te houden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een taartverdeler om een eerste aanzet te maken, zodat je precies weet hoe groot de punten zullen zijn. Dit maakt het makkelijker om de taart mooi en gelijkmatig op te maken. Na het aansnijden van de taart wil je uiteraard wel hebben dat iedereen ongeveer evenveel decoratie op zijn of haar taartpunt heeft. En niet dat de één helemaal niets heeft en de ander heel veel.

Niet alleen het oog wil wat, ook de smaakcombinatie is belangrijk

Een taart versieren doen we om de taart aantrekkelijker te maken. Houd er echter wel rekening mee dat ook de smaakcombinatie erg belangrijk is. Een taart kan nog zo mooi opgemaakt zijn, wanneer de smaken van de verschillende decoraties totaal niet bij elkaar passen, zal de taart alsnog niet echt in de smaak vallen. Let hier dus goed op! Wil je graag online taartdecoratie bestellen? Kijk dan eens bij het uitgebreide aanbod van Baktotaal Bouwhuis!

    Cart